Page Not Found .: July 2017

Thursday, 13 July 2017

Lessons that I've learned

Assalamualaikum. Im having a very hard time rn since ramai ni rakan2 bash aku kat mana mana je lah socmed yang ada. Puncanya dari diri aku jugak. So aku pilih untuk diam.

Betullah orang kata hati ini berbolak balik sifatnya, dan hati sangat related dengan org sekeliling. Sebabkan hati yang tak tetap ini seorang hamba tuhan menjadi mangsa perjudian cinta.

Bila kau baru broken dan ditinggalkan, kau berhajat untuk move on. Dan bila kau rasa pengganti yg baru akan bantu kau untuk move on, sebenarnya kau sangat silap. Kau sepatutnya bagi hati kau rehat and enjoy your favourite things untuk move on, bukannya mencari pengganti.

Akan ada satu masa, hati kau dah penat, sebab kau tak bagi dia berehat?? (this only happened to certain people je sebab lain org lain cara dia) Kau dibelenggu dengan perasaan yg bercampur baur. dan akhirnya kau pilih untuk bersendiri.

Different people different difficulties yang dorang rasa. Orang senanglah buat assumptions, "oh dia nak game je rupanya!!" But deep in her heart, tak siapa tahu.

Daripada terus bagi harapan, baik stop. Daripada terus menipu, baik jujur. Orang bolehlah judge, tapi orang orang itu tak berada di kedudukan dia. Tak rasa apa yang dia rasa sebenarnya.

Untuk menyelesaikan masalah, saya pilih untuk diam. Growing and healing. Hey dah besar kut? Still nak besarkan masalah?

Oh ya. Saya manada a huge number of friends. Tapi Alhamdulillah lah my small circle of friends tu semua ada time susah senang.

Semua yang berlaku bersebab. Thanks for all advices. Im sorry for hurting your friend and his family.
Thanks For Reading